Radar · Nyhet

195 000 bilister erbjuds fria resor

När stora delar av centrala Göteborg kommer att påverkas av stora ombyggnationer passar Västtrafik på att försöka locka över bilförare till kollektivtrafiken. Moroten är gratis resor under två veckor.

När trängselavgiften infördes i Göteborg minskade bilåkandet något i staden men det senaste åren har det slutat att minska, det finns till och med tecken på att den ökar något.

Nu står Göteborg inför stora infrastruktursatsningar som kommer att medföra trafikstörningar i centrala Göteborg. Det är en av anledningarna till att Västtrafik drar igång en kampanj för att få fler att ställa bilen.

– Vi närmar oss mer och mer en vardag i Göteborg som kommer att domineras av de stora infrastruktursatsningarna. Äntligen! – säger jag, samtidigt som det kommer upplevas som stökigt för många. Vi har nu ett unikt tillfälle att få fler att upptäcka kollektivtrafiken, men det blir också en tid då framkomligheten kommer att vara en utmaning även för våra fordon, säger Lars Backström, vd på Västtrafik i ett pressmeddelande.

Västtrafik skickar ut ett erbjudande till 195 000 personer som får resa gratis med kollektivtrafiken i två veckor. Tidigare provåkarkampanjer, totalt sju stycken likartade, har totalt genererat 45 000 nya resenärer. Företaget tror att det nya kampanjen kan locka ytterligare 8 000 resenärer.