Lokalbefolkningen tvingade Pangunagruvan i Papua Nya Guinea att stänga för 27 år sedan. Nu vill allt fler satsa på hållbara alternativ och utveckla ekoturism i det fattiga området.
Gruvan ligger i bergen i centrala Bougainville i sydvästra Papua Nya Guinea och har stått övergiven sedan befolkningen tvingade den att stänga.
Det brittiska gruvföretaget Rio Tinto blev föremål för rubriker världen över när nasioi-folket som världens första ursprungsfolk tvingade ett multinationellt företag att avbryta verksamheten.
Enligt lokalsamhällen förstörde gruvavfallet jordbruksmarken och floderna. Motsättningarna ökade 1989 och ett tio år långt inbördeskrig bröt ut.
Dagens gruv-motstånd handlar inte bara om att den våldsamma konflikten utan också om att gruvbolaget och Papua Nya Guineas regering plockade hem de stora vinsterna, inte befolkningen.
I dag ser lokala ledare, entreprenörer och före detta soldater att platsen kan spela en viktig roll för hållbar utveckling i området, utan en gruva.
– Vi måste hitta ett nytt sätt att bygga upp ekonomin, säger Philip Takaung, ledare för folkgruppen mekamui som lever nära gruvan.
Han och många andra bybor föreställer sig att turister skulle vilja besöka dalen och de omgivande bergstopparna klädda med regnskog.