Det multinationella livsmedelsbolaget Sodexo meddelade förra veckan att de globalt ska arbeta för att helt få bort burägg i sin verksamhet senast till 2025.
– För ett företag som Sodexo, med verksamhet i 80 länder på mer än 32 000 platser, och som tillhandahåller ungefär en kvarts miljard ägg över hela världen varje år, så är det verkligen ett åtagande att ta hänsyn till djurens välfärd, säger Neil Barett, chef på avdelningen för hållbar utveckling på Sodexo, i ett pressmeddelande.
Han nämner utmaningar som komplexa logistikkedjor och skillnader i jordbrukspraxis i olika länder.
I några länder har redan Sodexo, helt eller delvis, slutat med burägg.
Djurens rätt i Sverige välkomnar beslutet som de menar är ett tecken på att livsmedelsbranschen börjar ta frågan om djuretik på större allvar.
– Beslutet kommer att påverka miljontals hönor som i dag hålls i burar där hönorna inte ens kan sträcka ut vingarna, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens rätt, i ett pressmeddelande.