Sedan västra Balkanrutten stängdes sitter tusentals flyktingar på väg till centrala och norra Europa fast vid gränsen mellan Grekland och Makedonien. Många av dem är ensamkommande barn som löper stor risk att utsättas för trakasserier och att bli utnyttjade.
Enligt en rapport som presenterades den 31 maj av Rädda barnen har fler än 1,2 miljoner flyktingar gett sig av mot Europa sedan 2015. Flyktingströmmen har inte varit så stor sedan efter andra världskriget.
De flesta människor kommer från konfliktdrabbade länder som Syrien, Sudan, Afghanistan, Somalia och Eritrea. Situationen har förvärrats sedan i början av februari när flera länder i Europa införde begränsningar för flyktingar.
Vägen via Balkan stängdes i mars och därefter har antalet strandsatta flyktingar i Grekland ökat till 57 000 enligt FNs flyktingorgan UNHCR. FN-organet beräknar att över 30 procent av flyktingarna är minderåriga.
Kiki Petrakou arbetar för den statliga organisationen National Center for Social Solidarity som slussar minderåriga till särskilda boenden runt om i landet. Hon menar att antalet unga som de ska ta hand om har mångdubblats. Mellan januari och mars handlade det om 1 210 minderåriga medan det endast var 328 under samma period 2015.