I fredags trädde Parisavtalet i kraft och i måndags inleddes FNs 22 klimatkonferens i Marrakech i Marocko.
Klimatmötet ska pågå till den 18 november och Peter Thomson, ordförande för FNs generalförsamling, är hoppfull.
– Att avtalet har ratificerats så snabbt är oerhört tillfredsställande och gör att mötet i Marrakech kan ses som en konferens inriktad på handling, säger han till IPS.
Närmare hälften av de 192 länder som skrivit under avtalet har ännu inte ratificerat det. Nu är frågan hur dessa ska kunna medverka i förhandlingarna.
Clare Shakya, chef för klimatfrågor vid organisationen International Institute for Environment and Development, säger att detta kan drabba några av världens fattigaste länder som ännu inte har hunnit att slutgiltigt godkänna avtalet.
En av de stora frågorna för de utvecklingsländer som deltar vid mötet i Marrakech är hur framtidens åtgärder ska finansieras.
– Nu handlar det om att frigöra finansiering, säger Peter Thomson.
Många länder hoppas på hjälp att hantera de översvämningar, torkor och andra extrema väderfenomen som hotar deras utveckling. Det är nu viktigt att de resurser som enligt klimatavtalet ska komma från rika länder tas fram – 100 miljarder dollar om året, från år 2020. Clare Shakya säger att världens allra fattigaste länder kommer att behöva stora summor för att finansiera klimatomställningar.