Radar

Nigerianska journalister gripna

Tidningen Daily Trusts rapportering om Boko Haram gick tvärtemot militärens uppgifter om att jihadisterna inte kontrollerade något territorium i regionen.

Två journalister i Nigeria har gripits på grund deras bevakning av den jihadistiska terrorgruppen Boko Haram.

En grupp med säkerhetspoliser, soldater och paramilitärer slog på söndagen till mot tidningen Daily Trusts lokalredaktion i staden Maiduguri i nordöstra landsändan. De förde med sig en redaktör och reporter och beslagtog journalisternas datorer och telefoner, uppger en källa på tidningen till AFP.

Räden var ett svar på vår huvudartikel i dag om att militären förbereder att återta staden Baga som Boko Haram intog förra veckan.

Säkerhetsstyrkor ska även ha slagit till mot Daily Trusts redaktioner i staden Lagos och huvudstaden Abuja, enligt källor på tidningen.

Vid årsskiftet rapporterade Daily Trust att Boko Haram hade erövrat sex platser i delstaten Borno, däribland Baga. Det gick tvärtemot militärens uppgifter om att jihadisterna inte kontrollerade något territorium i regionen.

Konflikten mellan Boko Haram och Nigerias regering har pågått sedan 2009. Hittills har minst 27 000 människor dödats och 1,8 miljoner drivits på flykt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV