Energi – Syre tipsar

Utflyktsmål: Ångbåtsbryggan

Klippan och Röda sten bjuder på många utflyktsmål. Till exempel pågår just nu Göteborgs internationella konstbiennal i Röda stens konsthall till och med 19 november. Men en bortglömd liten pärla är Klippans ångbåtshamn. Bryggorna hittar man bakom den anrika restaurangen Sjömagasinet och här ligger en rad med fina veteranbåtar, som alla har sin historia.

Hamnen förvaltas av Klippans bruksbåtsförening som vårdar och upprätthåller traditionerna vid dessa bryggor, som är de äldst bevarade i Göteborg. Ett hett tips är att komma hit i samband med solnedgången.

Andra artiklar från Syre Göteborg

Gammal lyx är lyxigare

Krönika

Lotta Sjöberg

Energi

Hallå där! ...

Energi

Växande intresse för humle

Zoom På kommunens testbäddar i Angered har trädgårdsentreprenören Tony Johansson planterat 200 humleplantor, med siktet inställt på Göteborgs lokala ölproducenter. Som ny ordförande i Svenska humleodlareföreningen vill han bidra till att svensk humleodling får en renässans. Och på mikrobryggerierna är man försiktigt positiv.

”FN-systemet har svikit Myanmars folk”

Radar Efter att en ny rapport presenterats om människorättssituationen i Myanmar är det fortfarande oklart vad som blir nästa steg för att utkräva ansvar och rättvisa.

Kollaborativ ekonomi bakom friluftsfestival

Radar Nu på lördag 15 september arrangeras Göteborgsområdets enda festival för utomhussporter och folkhälsa – Ale Outdoor. Besökarna kommer kunna prova allt från SUP-yoga till att ”normtesta” sin relation. Bakom arrangemanget står ett unikt arbetssätt som bygger på delningsekonomins principer.

SD ökar i hela Göteborg

Radar