Läs tidningen
 

Hej Syreprenumerant!

Syslöjd, bygga fågelholk, göra pennburkar av kartong. Det är några aktiviteter som kommunerna tvingar personer till för att de ska beviljas ekonomiskt bistånd, tidigare kallat socialbidrag. Priset för dessa aktiviteter är 5 miljarder kronor om året. Och kanske ökar notan ännu mer när Arbetsförmedlingen reformeras.

– Det kändes fördummande, säger Annie, som mått sämre av aktiviteterna. 

Anna Langseth har på veckans Zoom titta närmare på ekonomiskt bistånd och de aktiviteter som mottagare tvingas delta i.

Han gick från att vara en kämpe för ett grönt och hållbart resande till vaccinmotståndare. Han uppmanade människor att inte vaccinera sig, att förstöra information från Folkhälsomyndigheten och sprider propaganda från högerextrema webbsidor. Troy Enekvist har pratat med Andreas Sidkvist, personen bakom kampanjen Kavla ner.

Den 1 november är det dags för FN:s klimatkonferens Cop26 i Glasgow. Men vad händer egentligen på FN:s klimatkonferens? Åsa Romson var som miljöminister Sveriges främsta representant på den stora konferensen i Paris för sex år sedan. Peter Al Fakir har pratat med henne.  

Det är tätt mellan partikongresserna nu, i helgen som gick var det miljöpartisterna som mötes och Malin Bergendal kommenterar i en av veckans ledare kongressen och diskussionen runt den. I en annan ledare skriver jag om Moderaterna och deras allt mer högerpopulistiska politik inför deras stämma som börjar i morgon torsdag.

Som vanligt kan du som prenumerant läsa om detta och mycket mer redan nu i veckans magasin. Du hittar det som blädderbar PDF här.

Trevlig läsning,

Lennart Fernström
Chefredaktör 

 

PS Vill du inte ha detta nyhetsbrev klickar du på länken längst ner i mejlet och avanmäler dig. Observera att du bara avanmäler dig från nyhetsbrevet Syre Magasin. Vill du avanmäla dig från våra andra nyhetsbrev gör du det på länkarna i de breven. DS