Läs tidningen
 

Hej Syreprenumerant!

Efter en veckas uppehåll på grund av röd dag är vi tillbaka med ett nytt pappersmagasin. Som vanligt kan du läsa det redan nu som blädderbar PDF, du läser den här. Pappersmagasinen innehåller dock bara en liten del av allt vi gör på Syre. Vill du inte missa allt övrigt så häng med på tidningensyre.se eller följ oss i sociala medier, till exempel på facebook.com/tidningensyre.

I sommar får Sverige en ny migrationslag. Men partierna är fortsatt oense och tävlar om vem som vågar vara hårdast. Inom forskarkåren bubblar det – den nya politiken döms ut på förhand för att inte uppnå det som den säger sig vilja. Vilket pris kommer individ och samhälle att få betala för kapplöpningen mot botten? Hanna Strid har på veckans Zoom pratat med politiker, experter och några av dem som berörs.

En gång i tiden gick politiken ut på att skapa det goda samhället, i dag verkar det mest handla om vem som kan jävlas mest med olika grupper. Arbetslösa, migranter, missbrukare och brottslingar i största allmänhet verkar politiker tro att de blir av med genom att göra livet så surt som möjligt för dom. I veckans ledare funderar jag över hur vi kunde hamna här. Malin Bergendal skriver om SD:s förskräckliga 73-punktsprogram med en migrationspolitik för att skrämma bort folk och Mattias Gönczi om att Israel måste besinna sig.


Trevlig läsning

Lennart Fernström
Chefredaktör 

 

PS Vill du inte ha detta nyhetsbrev klickar du på länken längst ner i mejlet och avanmäler dig. Observera att du bara avanmäler dig från nyhetsbrevet Syre Magasin. Vill du avanmäla dig från våra andra nyhetsbrev gör du det på länkarna i de breven. DS