Läs tidningen
 

Hej Syreprenumerant!

Det är onsdag och ett nytt magasin med ett urval från tidningensyre.se har just lämnats till tryck. 

Förra veckan röstade en enig riksdag igenom regeringens förslag om införandet av grovt djurplågeribrott i brottsbalken. Seda Aksoy har på ett av veckans Zoom pratat med experter om vad ett grovt djurplågeribrott innebär och vilken skillnad kan den nya brottsrubriceringen göra i praktiken.

När Jonas Sjöstedt för tio år sedan valdes till partiledare för Vänsterpartiet visade han tydligt att han tog den globala uppvärmningen på allvar genom att kritisera konsumtionssamhället och ta upp problemen med tillväxtsamhället. Annat är det i dag. Dadgostar visar närmast förakt för miljörörelsens tankar och all tillstymmelse till djupare system- och tillväxtkritik. Att ens prata om problem med köttätande, flygande, konsumtion och annat som är en del av den västvärldens förbrukande av över fyra jordklot är enligt Dadgostar liberalt moraliserande. I en av veckans ledare skriver jag om hur Vänsterpartiet helt tappat miljöfrågan.

Gustav Fridolin skriver i en krönika om ett annat riksdagsparti på glid. Han konstaterar att Centern i veckan som gick gjorde gemensam sak med Sverigedemokraterna, och de andra högerpartierna, i riksdagen. I åtta punkter har de  kommit överens om hur livet ska bli svårare i Sverige för papperslösa.

Det och mycket mer i veckans magasin.

Trevlig läsning,

Lennart Fernström
Chefredaktör 

 

PS Vill du inte ha detta nyhetsbrev klickar du på länken längst ner i mejlet och avanmäler dig. Observera att du bara avanmäler dig från nyhetsbrevet Syre Magasin. Vill du avanmäla dig från våra andra nyhetsbrev gör du det på länkarna i de breven. DS