Läs tidningen
 

Hej Syreprenumerant!

Infrastrukturpropositionen beskrevs av regeringen som en historisk satsning – men på vad? När hundratals miljarder ska investeras i ny infrastruktur duckar regeringen om fördelningen mellan vägar och järnvägar. Och samtidigt som alla pratar höghastighetståg och nya stambanor riktar miljörörelsen ljuset mot vägprojekt som Tvärförbindelse Södertörn söder om Stockholm: ”Sveriges just nu sämsta investering” enligt Naturskyddsföreningens Jens Forsmark. Olof Klugman tittar i veckans Zoom på vilka vägval Sverige egentligen är på väg att göra i trafikpolitiken.

På lördag är det 1 maj, men det är inte de vanliga tågen vi kommer se på gatorna. I Stockholm kommer istället new agearna i Frihet Sverige återigen tåga med nazister. I veckans ledare skriver jag om varför deras konspirationsteorier inte håller. Malin Bergendal skriver om SD:s extrema och allt mer aggressiva politik mot dem som inte har rätt medborgarskap. Mattias Gönczi påminner oss om att den andel som nu är vaccinerade i Sverige är samma andel som Covax hoppas kunna vaccinera i år i de 92 länderna som är beroende av dem. 


Trevlig läsning

Lennart Fernström
Chefredaktör 

 

PS Vill du inte ha detta nyhetsbrev klickar du på länken längst ner i mejlet och avanmäler dig. Observera att du bara avanmäler dig från nyhetsbrevet Syre Magasin. Vill du avanmäla dig från våra andra nyhetsbrev gör du det på länkarna i de breven. DS