Radar – Nyhet

VR-glasögon ska bota ångest

VR-glasögon ska hjälpa människor med panikångest. Det hoppas man i Gustavsberg. Där genomförs nu ett pilotprojekt på vårdcentralen.

För människor som drabbas av panikattacker i trånga miljöer kan det upplevas som omöjligt att exempelvis åka tunnelbana i rusningstrafik.

Den som lider av sådana besvär kan behandlas genom att utsätta sig för situationerna tillsammans med en terapeut – något som är både dyrt, tidskrävande och kan vara svårt att genomföra praktiskt. Det ska VR-glasögon råda bot på, hoppas Kersti Erjeby, verksamhetschef på Gustavsbergs vårdcentral. En pilotstudie där metoden prövats på ett 20-tal patienter är nu i slutfasen.

– Om fler kan bli botade till lägre kostnad vore det toppen, säger hon.

Andra artiklar från Syre Stockholm

Karolinskas direktör säger upp sig

Radar – Nyheter

Hög tid för vintersådden

Radar – Nyheter Snart hög tid att plocka ihop utemöbler, trädgårdsgrejer och resterna av sommarens odling. . . Men misströsta inte – odlingssäsong nummer två väntar runt hörnet. Inom kort är det hög tid att börja peta ner fröer i jorden igen.

Snart tuffare krav på friskoleägare

Radar – Nyheter Utdrag ur brottsregistret. Koll hos Skatteverket och Kronofogden. De som vill äga och driva friskola kommer att bli granskade från och med nästa år. Skolinspektionen förbereder som bäst den nya lämplighetsprövningen.

Älg skjuten på Södermalm

Radar – Nyheter

Fastighetsjätte tar över i Slakthusområdet

Zoom

Pris mot mutor, diktatur och ökenutbredning

Radar – Nyheter De har fått till över 300 fällande korruptionsdomar, fängslats för sin kamp för mänskliga rättigheter och hindrat ökenutbredning i Afrika. Nu får de årets Right Livelihood-pris för sina insatser.

Han har hjälpt tre från döden

Radar – Nyheter Utan naloxon hade Markku Virtanen sannolikt inte varit i livet i dag. Nyligen räddade han själv en kamrat med hjälp av nässprejen som Stockholms landsting delar ut till människor som använder droger.