Radar – Nyhet

Grönast avfall i Danderyd

Danderyd kommer först och Norrtälje sist bland länets kommuner när Avfall Sverige rankar vilka som har den mest miljövänliga avfallshanteringen.

Branschorganisationen Avfall Sverige har vägt samman bland annat hur mycket avfall som återvinns och hur mycket matavfall som samlas in. Bäst av Stockholmskommunerna går det för Danderyd som hamnar på plats 15 i landet.

För flera av länets kommuner är listan en dyster läsning. Sämst är Norrtälje som kommer på på plats 214 av 221 rankade kommuner, bland annat för att kommunen ännu inte samlar in matavfall.

Stockholms stad intar en mittenposition på plats 57. Bäst i landet på grön avfallshantering småländska Sävsjö, enligt rankingen.

Avfall Sveriges statistik visar samtidigt att mängden hushållsavfall i landet totalt sett minskar något.

I genomsnitt slängde varje svensk 467 kilo hushållsavfall förra året vilket är en minskning med 11 kilo jämfört med året innan.

Andra artiklar från Syre Stockholm

Karolinskas direktör säger upp sig

Radar – Nyheter

Hög tid för vintersådden

Radar – Nyheter Snart hög tid att plocka ihop utemöbler, trädgårdsgrejer och resterna av sommarens odling. . . Men misströsta inte – odlingssäsong nummer två väntar runt hörnet. Inom kort är det hög tid att börja peta ner fröer i jorden igen.

Snart tuffare krav på friskoleägare

Radar – Nyheter Utdrag ur brottsregistret. Koll hos Skatteverket och Kronofogden. De som vill äga och driva friskola kommer att bli granskade från och med nästa år. Skolinspektionen förbereder som bäst den nya lämplighetsprövningen.

Älg skjuten på Södermalm

Radar – Nyheter

Fastighetsjätte tar över i Slakthusområdet

Zoom

Pris mot mutor, diktatur och ökenutbredning

Radar – Nyheter De har fått till över 300 fällande korruptionsdomar, fängslats för sin kamp för mänskliga rättigheter och hindrat ökenutbredning i Afrika. Nu får de årets Right Livelihood-pris för sina insatser.

Han har hjälpt tre från döden

Radar – Nyheter Utan naloxon hade Markku Virtanen sannolikt inte varit i livet i dag. Nyligen räddade han själv en kamrat med hjälp av nässprejen som Stockholms landsting delar ut till människor som använder droger.