Hej!
Livsmedelsverket står fast vid rekommendationen om att sänka intaget av rött kött till max 350 gram i veckan, från tidigare 500 gram. Det går på tvärs med Landsbygdsminister Peter Kullgrens ambitioner att öka Sveriges köttproduktion. Livsmedelsverket fick i uppdrag att uppdatera de svenska näringsrekommendationerna med hänsyn till bland annat beredskap när nordiska näringsrekommendationer minskade på köttmängden. När Livsmedelsverket också fastslog max 350 gram fick de ett ändringsuppdrag från regeringen, men även efter det står de alltså fast vid bedömningen.
Detta och mycket mer kan du läsa om i veckans nyhetsbrev!
Hör gärna av dig till mig om du vill lämna ett tips, eller har någon fråga, eller synpunkter via stina.lagerkvist@tidningensyre.se. Och håll dig uppdaterad på www.djurrattskollen.se och på vår Facebooksida Djurrättskollen.
Läs också gärna de här artiklarna i våra systertidningar:
Fempers: Ny forskning kan bidra till tidigare upptäckt av äggstockscancer
LFT: Dokumentärfilmare visar skevheterna i vår relation till djuren
Global: Ursprungsbefolkningar marginaliseras i klimatkampen
PS. Du kan fortsatt hjälpa Syre genom att prenumerera eller bidrag till Det gröna presstödet.
|