Valdemar tipsar: Räfvarnas afton

Räfven har sedan de bildades 2003 gjort hundratals spelningar över hela världen – från Västerbotten till Japan.

Bland väldigt mycket annat har de spelat på Glastonburyfestivalen och blivit framröstade till bästa akt av Japans största skivaffär. Deras musik brukar kallas för en mix av punk och folkmusik, framför allt kännetecknas deras liveframträdanden av ett sanslöst sväng och en otrolig mängd energi!

I konflikt med de nyfascistiska strömningar som tränger sig på i vår vardag framför Räfven sina protester från scen. Musiken är vapnet, dansgolvet fristaden och kärleken budskapet.

Var: Stora Teatern

När: kl. 19.00 fredagen den 8 december

Pris: 250 kr

Andra artiklar från Syre Göteborg

Gammal lyx är lyxigare

Krönika

Lotta Sjöberg

Energi

Hallå där! ...

Energi

Växande intresse för humle

Zoom På kommunens testbäddar i Angered har trädgårdsentreprenören Tony Johansson planterat 200 humleplantor, med siktet inställt på Göteborgs lokala ölproducenter. Som ny ordförande i Svenska humleodlareföreningen vill han bidra till att svensk humleodling får en renässans. Och på mikrobryggerierna är man försiktigt positiv.

”FN-systemet har svikit Myanmars folk”

Radar Efter att en ny rapport presenterats om människorättssituationen i Myanmar är det fortfarande oklart vad som blir nästa steg för att utkräva ansvar och rättvisa.

Kollaborativ ekonomi bakom friluftsfestival

Radar Nu på lördag 15 september arrangeras Göteborgsområdets enda festival för utomhussporter och folkhälsa – Ale Outdoor. Besökarna kommer kunna prova allt från SUP-yoga till att ”normtesta” sin relation. Bakom arrangemanget står ett unikt arbetssätt som bygger på delningsekonomins principer.

SD ökar i hela Göteborg

Radar