string(8) "goteborg" Ny spårvagnskarta synliggör det segregerade Göteborg - Syre Göteborg
Radar – Nyhet

Ny spårvagnskarta synliggör det segregerade Göteborg

Hyrorna i Göteborg kan komma att öka med uppåt 50 procent under de kommande fem åren och de som drabbas hårdast är människor i förorterna. Det visar en ny karta som tagits fram av aktivister som verkar för att alla människor ska ha råd till en bostad.

Nätverken ”Alla ska kunna bo kvar” och ”Allt åt alla Göteborg” har tagit fram en unik spårvagnskarta över Göteborg som visar vilka områden i staden som riskerar att drabbas hårdast i samband med förväntade renoveringar av Miljonprogrammen.

– Många av bostäderna med renoveringsbehov finns i förorterna. Kartan visar ju framför allt på att Göteborg är en väldigt segregerad stad, både nationellt och internationellt sett, förklarade Chalmersforskaren Mikael Mangold i en intervju med Göteborgdirekt.

Kartan bygger på resultatet av hans doktorsavhandling som visar att hyran kan komma att öka med mellan 35 och 50 procent i mer än hälften av Göteborgs fastigheter, baserat på förväntade renoveringar under de kommande fem åren.
Kartan presenterades i samband med en manifestation som de två rättvisenätverken anordnade på Järntorget förra lördagen.

 

Länk: www.allaskakunnabokvar.se


Andra artiklar från Syre Göteborg

Krönika

År 2018 hade jag inte fått stanna

Energi

Hallå där! ...

Energi

Karnevalsdags i Hammarkullen

Radar – Nyheter

Djurrättsaktivister protesterade mot fårklippning

Zoom

Plaståtervinning – lovande men dyrt

Radar – Nyheter

Miljoner latinamerikanska barn tvingas till slavarbete

Radar – Nyheter

De vill sätta pollinering högt upp på agendan