Radar · Miljö

Cop26: Youth Climate report

The Youth Climate Report är ett interaktivt  karta som visar över 400 videor av klimatforskning producerade av ungdomar från hela världen.

På förmiddagen presenterades projektet Youth Climate Report arbete. – ett interaktivt dokumentärfilmsprojekt med en digital karta som visar över 400 videor av klimatforskning producerade av ungdomar från hela världen.

The Youth Climate Report är ett interaktivt dokumentärfilmsprojekt som pågått sedan 2011. Där ungdomar och studenter runt om i världen skapat en digital karta som visar över 400 videor av klimatforskning producerade av ungdomar från hela världen.

Projektet har tre mål berättade Mark Terry som är en filmmakare från Kanada och lärare vid York University. Ett är att sammanställa ett visuellt insamlade av klimatforskning runt om på jorden, ett annat är skapa en röst för unga och även ge spridning åt klimatforskning så att den når beslutsfattare över hela jorden.

Projektet introducerades första gången för FN 2011 som en linjär, entimmes dokumentärfilm med fem till sex videoreportage om klimatforskning gjorda av studenter runt om i världen.

Här kan du se filmerna.

Här kan du se pressträffen.