Energi · Syre tipsar

Redaktionens favoriter: Veganska krogrecensioner

En gång i tiden var vegan.nu stället på nätet där nästan allt veganskt samlades – diskussioner, tips och mycket annat. Nu kryllar nätet av sajter där du kan få tips med mera. Letar du efter någonstans att äta finns sidor som den svenska Veganistan och den internationella Happy cow. Utmärkta tjänster, framför allt om du kommer till en ny ort där du inte har koll på vad som finns.

Men ändå har det inte funnits någon samlat ställe med riktiga, professionella krogrecensioner. Nu har några av Sveriges främsta veganska mat- och konsumentskribenter, däribland Syres egen matskribent Jenny Luks,  gått samman och skapat Vegokommissionen. En fantastisk tillgång när du inte bara vill se vad som finns att äta närmast dig utan få en bättre bild av vad som finns och välja utifrån det. Och inte minst när du vill inspireras och upptäcka nytt.

Kommissionen har fokus på de tre storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö men utlovar även recensioner från andra orter.  Efter en vecka står det klart att detta är en sajt jag kommer besöka ofta. Kommissionen ger betyg med korslagda knivar, där fem par knivar är max. Mitt betyg på vegokommissionen blir efter första veckan 4,5 par knivar.